RSS Feed

“viata e greu”

Stiam ca traiesc intr-o lume nebuna, nebuna, dar parca nici chiar asa. In ultima vreme s-au intamplat numai lucruri “nebune”, fara logica si care ridica mari semne de intrebare in legatura cu noi, poporul roman.

Parintii isi maltrateaza sau mai rau, isi abuzeaza copii, mamele abondoneaza nou-nascutii pe la ghenele de gunoi sau suna la politie ca au gasit un copil in fata usii si cer sa fie dus la casa de copii. Dar oamenii astia oare nu au suflet? Sau pur si simplu firea omeneasca nu mai e capabila sa judece si sa faca ceea ce trebuie sa faca?

Reactionam ciudat si suntem capabili de niste gesturi total necugetate. E adevarat  ca fiecare are multe greutati si neajunsuri. Dar nu cred ca asta e o scuza.

Aud destul de des propozitia ” viata este grea”. De acord. Si fiecare resimte greutatile in felul lui. Dar este mult mai important sa stim ca sa facem ca sa nu ne-o ingreunam noi si mai mult.

E adevarat ca odata cu varsta dai cu nasul peste tot felul de probleme. Si poate mai serioase si cu un impact mai mare asupra propriei persoane. Si parca nu te mai bucura orice sau pur si simplu nu te mai poti tu bucura de orice.  De ce? Din cauza stresului? De ce stres? Pentru ca asta e Romania noastra.

Si daca poate cineva sa iti ia o bucurie, sa iti faca ziua mai buna sau mai proasta, dupa caz, asta nu inseamna ca iti  ia si mintea.

Nu sunt psiholog sau judecator si deci nu sunt capabila si nici nu am voie sa judec lumea. Dar cred cu tarie ca persoanele care au fost in atentia presei prin faptele savarsite nu au nicio scuza. Mai ales ca era vorba doar de niste copii, fiinte nevinovate si plapande, care nu stiau ce inseamna viata si lumea cu care aveau sa intre in legatura.

Unii dintre ei au descoperit-o intr-un mod urat, crud ,violent, iar altii nici macar nu au atins punctul asta.

Acum intrebare care mi-a venit in cap este urmatoarea: care dintre “optiuni” ,daca le putem numi asa, este cea mai buna? Nu pot raspunde pentru ca poate nu am pregatirea necesara, dar cu siguranta ” niciuna”ar fi cel mai corect. Si totusi….nu cred ca aici se vor opri cazurile de genul asta.               Din pacate.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: